Piramide

Piramides – inleiding

Al eeuwenlang houden de geheimen van de piramides in Egypte de mensen op de aarde bezig. Niemand is tot op heden in staat geweest de raadsels en geheimen bloot te leggen. Misschien alleen hierom al was de Atlantische bevolking  (volgens de geschiedenisboeken farao’s en hun volgeling) zo uniek.

Deze mensen wisten in die tijd al dat de grote piramide (Cheops) een wiskundig model is van het noordelijk halfrond, schaal 1:43.200. In de grote piramide vond men de wiskundige gegevens zoals; Pi waarmee de omtrek van een cirkel wordt berekend.

De piramides in Egypte stonden indertijd bijna allemaal recht onder een ster. Ook de gangen in de piramides waren gericht richting belangrijke sterren aan de hemel.
Dit geeft aan dat er een verband bestaat tussen de sterrenhemel en de plaatsing van de piramides. De energie wordt dan ook opgewekt door kosmische energie die alle sterren en planeten, zo ook de aarde, met elkaar verbinden.

Vragen, vragen

In Egypte, maar ook in andere landen, worden talrijke piramides aangetroffen.
De grootste van hen is de Piramide van Cheops, die bekend staat als het zevende wereldwonder.
Hij is ongeveer vijftien km ten westen van Caïro te vinden, opgetrokken uit twee en een half miljoen blokken kalksteen en graniet.
Volgens een schatting wegen sommigen van deze granietblokken zo’n 70 ton per stuk en moesten vervoerd worden vanuit de Aswan-steengroeve bij Syene, wat aan de Nijl ligt, 750 km verderop.

Hoe zijn deze steenblokken verplaatst? Hoe kan het dat ze na duizenden jaren nog steeds volmaakt in elkaar passen? Hoe kan het dat deze piramide na al die tijd op ruim twee cm na nog steeds waterpas ligt? Hoe kan het dat de piramide werd gebouwd volgens vergevorderde mathematische kennis? Hoe kan het dat er binnen de piramide krachten werkzaam zijn waardoor een dood dier niet vergaat, maar gemummificeerd lijkt te zijn?
Allemaal fascinerende vragen die nog steeds niet beantwoord zijn.
Er zijn veel speculaties over dat bijvoorbeeld een andere cultuur hiermee te maken zou hebben gehad.

Wat gebeurt daarbinnen?

Nadat in de dertiger jaren een Fransman, Bovis, door de Cheops-piramide dwaalde en in de Koningskamer dode dieren aantrof die niet tot ontbinding waren overgegaan, maar uitgedroogd en gemummificeerd waren, was zijn nieuwsgierigheid gewekt en ging hij zelf thuis experimenten doen met een model-op-schaal van de Cheops-piramide.

De publicaties van Bovis over zijn experimenten wekten op hun beurt weer de belangstelling van een Tsjechoslowaakse radio- en tv-technicus, die vervolgens aan een eigen onderzoek begon.

Ook in de U.S.S.R. begon men daarna met piramide-energie te werken, en tegenwoordig hebben wetenschappers en onderzoekers aan vele universiteiten zich beziggehouden met de bestudering van dit fenomeen.

Wat gebeurt er eigenlijk binnenin de piramide?

Niet alleen schijnt er een elektrische lading binnenin de piramide aanwezig te zijn, wat in experimenten met een laboratoriumpiramide (een nauwkeurig schaalmodel van die van Cheops, gericht naar het noorden en afgeschermd tegen elektrische storingen) is aangetoond; ook blijft de piramide-energie niet beperkt tot binnen de wanden van de piramide, maar deze schijnt er ook van uit te stralen aan de buitenkant. Met kirlianfotografie (de in Rusland ontstane techniek waarmee dingen op film vastgelegd kunnen worden die met het menselijk oog niet zichtbaar zijn, zoals een aura rond een voorwerp of menselijk lichaam) is dit zichtbaar gemaakt.

Niemand is tot nu toe echter in staat gebleken om de actieve kracht in de piramides te identificeren. Maar ook al is dit nog niet gelukt, ermee werken en experimenteren kan natuurlijk wel. Net zo goed als dat we kunnen autorijden zonder dat we precies de werking van de auto begrijpen, of surfen over internet zonder de technologie erachter te begrijpen, om het even dichterbij huis te houden…